Reportage 30-10-2008

In eerste instantie wil ik alle donateurs hartelijke bedanken en een warm hart toedragen. U, als donateurs doet dit ook naar alle hulpbehoevende in India, welke wij, mede met uw hulp, kunnen bereiken.

Eens in de twee a drie jaar maken wij een spirituele reis naar India, Puttaparti. Regelmatig gingen wij daar op eigen initiatief voedsel pakketten en ook knuffeltjes rondbrengen. Ook dit jaar gaan wij weer. Alleen is het dit jaar anders. Wij, kees Verheijen, Thea van Eeuwijk, als bestuursleden en mijn vrouw als reisgezelschap. Ook mijn vrouw is een van de grondleggers van de Stichting. Wij gaan naar Puttaparti en gaan, deels in naam van Stichting Lisaya, en deels voor onze eigen spirituele groei. Let wel de reis naar India wordt gewoon door ons zelf bekostigd. Alle donaties worden geschonken aan de mensen die het voedsel heel hard nodig hebben. Daar aangekomen gaan we overleggen met lokale medewerkers, hoe we samen, tot nog betere afspraken, kunnen komen. Het zijn de lokale medewerkers die de nood weten te vinden en vaak ook contacten kunnen leggen. Dit is van wezenlijk belang, want de weg vinden in het bureaucratische India is een moeizame weg.

Verder gaan wij contacten leggen en mogelijkheden uitbaten voor het kopen van een stuk grond. Dit om het toekomstplan te verwezenlijken om een gaarkeuken te realiseren die door de mensen zelf gerund en bevoorraad gaat worden, mede door eigen groentetuintjes. Dit, voor hun zelfrespect en eigenwaarden te stimuleren. Het niet meer te hoeven bedelen.

Mede door uw hulp en inzet van een ieder zorgen wij samen voor onze medemens

Care for life

Kees Verheijen, penningmeester, Namens Stichting Lisaya.